طراحی سایت

طراحی سایت در عصر حاضر که دنیا به سمت مجازی و اینترنتی شدن پیش می رود کاملاً ضروری شده است. شما برای اینکه بتوانید خودتان، محصولات و خدماتتان را به مشتری نشان دهید، مجبور هستید که یک سایت طراحی کنید. دقت کنید که نمی گوییم “بهتر است که سایت طراحی کنید”، بلکه می گوییم “مجبور هستید”. زیرا فضای بازار به سمت اینترنتی شدن حرکت می کند و هم اکنون که این صفحه را مشاهده می کنید، بخش عظیمی از فروش در بازار، از طریق اینترنت در حال انجام است. پس داشتن سایت یکی از اولین مراحل ورود به بازار آنلاین است.

در این صفحه قصد داریم در مورد طراحی سایت و انواع سایت و مراحل طراحی سایت و هزینه و بقیه موارد مرتبط با آن صحبت کنیم تا بطور کامل با نحوه انجام کار آشنا شوید.

انواع سایت

انواع سایت به طور کلی به دو نوع زیر تقسیم بندی می شوند:

  • سایت های استاتیک
  • سایت های داینامیک

سایتهای استاتیک امروزه تقریبا منسوخ شده اند و به همین خاطر زیاد به مباحث سایت های استاتیک ورود نمی کنیم. این سایتها یکبار در حین طراحی تمامی اطلاعاتی که لازم است را در خود جای می دهد و به راحتی قابل ویرایش یا تغییر نیست. 

در واقع همانطور که از نامش پیداست، حالت ایستا دارد و پویا نیست. احتمالا متوجه شده اید که این نوع از سایتها چندان مناسب نیستند.

اما سایتهای داینامیک یا سایتهای پویا، سایتهایی هستند که در قالب یک سیستم مدیریت محتوا طراحی می شوند. این پنل های مدیریتی که برای طراحی سایت ایجاد می شود، باعث می شود صاحب سایت بتواند هر زمانی که لازم دانست، در سایت خود تغییراتی را ایجاد کند و محتوای سایت را کم یا زیاد یا ویرایش کند. در واقع منظور ما طراحی همین سایتهای پویا است.

سایتهای داینامیک به دو نوع دسته بندی می شوند:

  • سایت های داینامیک اختصاصی
  • سایت های داینامیک با سیستم های مدیریت محتوای متن باز

سایتهای داینامیک اختصاصی همانطور که از نامش پیداست، از صفر تا صد به طور کامل و سفارشی کد نویسی می شود و به همین خاطر هزینه طراحی این نوع سایتها هم به شدت بالاست.

بعضی از شرکت های طراحی سایت ممکن است سیستم های اختصاصی خودشان را برنامه نویسی کرده باشند و سایت های مشتریان خودشان را بر پایه آن سیستم راه اندازی کرده باشند.

از طرفی از معایب طراحی این نوع سایتها، نبود پشتیبانی مناسب در آینده است. پس تا زمانی که مجبور نیستید نباید سراغ طراحی سایت با سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی بروید.

سایت های با CMS یا سیستم های مدیریت محتوای وردپرس، جوملا و… همان سایت های متن باز هستند.

حال می خواهیم بدانیم که وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم از پیش کد نویسی شده کاملا حرفه ای برای طراحی سایت است که بر مبنای آن می توانید تقریبا هر سایتی را که در ذهنتان مد نظر دارید طراحی کنید.

ظهور سیستم هایی مثل وردپرس، باعث شد که دیگر کسی به سمت طراحی سایت اختصاصی نرود مگر در حالتی که امکان پیاده سازی وب سایت مورد نظر از طریق وردپرس امکان پذیر نباشد. در حال حاضر بسیاری از سایتهایی که شما با جستجو در گوگل و مراجعه به آن ها مشاهده می کنید، وردپرسی هستند. در حالیکه شاید تا این لحظه، این موضوع را نمی دانستید.

جوملا هم سیستمی مشابه وردپرس است اما به عقیده ما، هرگز نمی تواند از نظر قدرت و امکانات با وردپرس وارد رقابت شود.

بنابراین ما در مجموعه سئوسل وقتی از طراحی سایت صحبت می کنیم، منظورمان طراحی سایت وردپرسی است.

با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید هر سایتی، مثل سایتهای فروشگاهی، سایتهای پزشکی، سایت های شرکتی، سایت های املاک، سایت های شخصی و هر نوع سایت دیگری که مدنظر دارید، راه اندازی کنید.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

  • هزینه طراحی بسیار کمتر از سایت های اختصاصی.
  • پشتیبانی ساده تر در آینده به دلیل وجود تیم های مختلف پشتیبانی که تخصص آن ها روی وردپرس است.
  • قدرت بالا در توانایی طراحی هر نوع سایتی که مد نظر شماست.
  • سادگی مدیریت سایت با وردپرس.
  • و بسیاری از دلایل دیگر.

شروع طراحی سایت

پیش از شروع طراحی سایت، شما کارفرمای گرامی لازم است هدف خود را از طراحی سایت به طور کامل توضیح دهید و امکانات و قابلیت هایی که برای سایت در نظر گرفته اید تشریح کنید. در این مرحله تمامی مشاوره ها توسط تیم سئوسل به شما داده خواهد شد و به طور کامل می توانید با دید باز تصمیمی کاملا دقیق برای طراحی سایت بگیرید.

طراحی قالب سایت

بعد از مشخص شدن هدف طراحی سایت، به مرحله انتخاب قالب که یکی از مراحل مهم طراحی هر سایت است، می رسیم. 

قالب ها می توانند به صورت کامل از صفر و اختصاصی برای هر پروژه طراحی شوند و یا اینکه از قالب های پریمیوم و حرفه ای از پیش طراحی شده (اما قابل شخصی سازی) برای طراحی سایت استفاده شود.

این به تصمیم کارفرما و بودجه ای که برای پروژه در نظر گرفته شده است بر می گردد. اما لازم است خدمتتان عرض کنیم که امروزه تقریبا به دلیل تنوع قالب های پریمیوم، نیاز چندانی به طراحی قالب اختصاصی احساس نمی شود و قالب های پریمیوم معمولا به طور کاملا اختصاصی قابل شخصی سازی هستند.

نیازمندی های طراحی سایت

به جز قالب سایت که در مورد آن توضیح دادیم، برای شروع راه اندازی سایت، به این موارد نیز نیاز دارید. این موارد به عنوان پیش نیاز طراحی سایت هستند که می بایست خریداری گردند:

  • دامنه (یا همان آدرس سایت)
  • هاست (یا همان فضای نگهداری فایل های سایت)

دامنه

به زبان ساده، دامنه به آدرس سایت گفته می شود. در واقع انتخاب دامنه یکی از مراحل مهم برای برندسازی هم محسوب می شود. دامنه باید حتی الامکان کوتاه، زیبا و معرف شما و کسب و کارتان باشد. به عنوان مثال دامنه سایت ما seocell.ir و با پسوند ir است. دامنه ها می توانند با پسوندهایی مثل net, com, shop, info ثبت شوند. تعداد پسوندهای دامنه بسیار زیاد است و دامنه ملی ما ایرانیان نیز ir است و به همین خاطر هزینه ثبت بسیار پایینی دارد. پسوندهای دیگری که نام بردیم از دامنه های بین المللی محسوب می شوند و در نتیجه هزینه ثبت بالایی نیز دارند.

البته اهداف مختلف کسب و کار می تواند در انتخاب نوع پسوند اثر بگذارد که مشاوره های لازم در این مورد نیز به کارفرمایان گرامی ارائه خواهد شد.

هاست

شما وقتی سایتی طراحی می کنید، این سایت باید در یک فضایی قرار داده شود که دیگران بتوانند به سایت دسترسی داشته باشند و آن را مشاهده کنند. نام این فضا هاست است که مشابه هارد کامپیوتر شماست اما این فضا توسط میزان هاست مدیریت و ارائه می شود. سایت شما از صدها فایل یا شاید هم بیشتر تشکیل شده باشد که این فایلها در هاست شما ذخیره می شوند و تنها شما می توانید به این فایلها که قلب وب سایت شما محسوب می شوند دسترسی داشته باشید. 

به همین خاطر انتخاب هاست مناسب مساله مهمی است تا بتوانیم هاستی را انتخاب کنیم که هم سرعت و عملکرد بسیار بالایی داشته باشد و هم امنیت بالا و هم قیمت پایین. در مراحل اولیه طراحی سایت، در این زمینه به طور کامل توضیح خواهیم داد که چه هاستی را بهتر است انتخاب کنید که بتوانید نتیجه رضایت بخشی بگیرید.

هزینه طراحی سایت

هزینه طراحی سایت به امکاناتی که برای سایت مد نظر دارید بر می گردد. فرض کنید برای سایت خودتان قرار است قابلیت هایی همچون فرم استخدام، فرم سفارش، درگاه پرداخت آنلاین، فروشگاه، سامانه عضویت پیامکی، سامانه اطلاع رسانی پیامکی و بسیاری از امکانات دیگر اضافه کنید. این که به چه قابلیتی نیاز دارید و از چه قابلیت هایی قرار است چشم پوشی کنید در افزایش یا کاهش هزینه طراحی سایت کاملا تاثیرگذار هستند. 

به طور میانگین، کف هزینه طراحی سایت 4 میلیون تومان با امکانات پایه است. هزینه هایی همچون هزینه خرید دامنه یکساله، خرید هاست یکساله و هزینه تولید محتوا برای سایت یا انتشار محتوای مازاد در سایت و مدیریت سایت و غیره به هزینه پایه افزوده خواهد شد. هزینه دقیق طراحی سایتی که مدنظر شماست در حین ارائه مشاوره، برآورد شده و به شما اعلام خواهد شد.

پشتیبانی سایت طراحی شده

سایت های طراحی شده توسط سئوسل به مدت 2 ماه پشتیبانی فنی رایگان خواهند داشت. در طی این 2 ماه هرگونه مشکل فنی به صورت رایگان توسط مجموعه مرتفع خواهند شد. پس از گذشت 2 ماه، مشتریان عزیز در صورت وجود مشکل یا نیاز به ایجاد تغییرات در سایت می توانند با پرداخت هزینه مورد نظر، پشتیبانی سایت را بر عهده ما قرار بدهند.

بروزرسانی سایت طراحی شده

سایت های طراحی شده در طی دوره پشتیبانی فنی رایگان (یعنی دوره 2 ماهه) به طور رایگان در صورت وجود آپدیت جدید، بروزرسانی خواهند شد. پس از اتمام دوره پشتیبانی فنی، با پرداخت هزینه مورد نظر کلیه فرآیند پشتیبانی توسط مجموعه قابل انجام خواهد بود.

ضمناً مشتریانی که علاوه بر پروژه طراحی سایت، پروژه سئوی سایت خود را نیز به مجموعه سئوسل واگذار کرده باشند، در طی اجرای پروژه سئو، تمامی آپدیت های مورد نیاز سایت همچون آپدیت های قالب و کلیه افزونه های سایت به صورت کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

اگر نمی دانید منظور از سئوی سایت چیست، کافیست به صفحه سئو و بهینه سازی سایت مراجعه نمائید.

مشاهده صفحه سئوی سایت

بنابراین به این نتیجه رسیدیم که امروزه اکثریت شرکتها، فروشگاه ها، کسب و کارها، اشخاص، هنرمندان و غیره نیازمند یک پل ارتباطی بین خود و مخاطبین (مشتریان) خود هستند. اگر دقت کرده باشید مدیریت کسب و کارها و دیگر فعالیت های رایج، از حالت سنتی در حال فاصله گرفتن هستند و هرچه زمان بیشتری را سپری می کنیم تمایلات به سمت طراحی سایت پیش می رود. با طراحی سایت سفارشی، تمامی فرآیندهای مدیریت محتوا و دیگر موارد به نیاز کسب و کار شما بستگی دارد و تماماً توسط خود شما انجام می گردد و شما مختار هستید هر محتوایی را که لازم می بینید در پایگاه اینترنتی خود انتشار دهید و برخلاف صفحات شبکه های اجتماعی تان، دیگر نگران بسته شدن، تعطیل شدن، مسدود شدن و هزار و یک مشکل احتمالی و اما و اگرهای آن نخواهید بود.

در واقع سایت یک پایگاه اینترنتی برای شماست که می توانید فعالیتهای مشخصی را روی آن به انجام برسانید و بازدیدهای هدفمند جذب کنید. به عنوان مثال اشخاص می توانند رزومه خود را در سایت خود انتشار داده و به معرفی خود بپردازند. فروشگاه ها از طریق سایت فروشگاهی خود قادر به فروش محصولات خود به صورت اینترنتی خواهند بود. شرکت ها و کارخانجات نیز جهت معرفی محصولات و فروش محصولات خود و جذب مشتری، بدون شک به یک پایگاه اینترنتی یا وبسایت نیاز دارند.

در حال حاضر توسط تیم سئوسل سایت های زیر قابل طراحی و راه اندازی هستند: